Суп з галушками: ситно і апетитно
1 min readСуп з галушками — це традиційна страва української кухні, яка водночас є ситною та смачною.
Інгредієнти:
- курка — 700 г,
- картопля — 4 шт.,
- цибуля — 2 шт.,
- морква — 1 шт.,
- пучок зелені (кріп, петрушка),
- лавровий лист, духмяний перець, чорний мелений перець, сіль — на смак.
Для галушок:
- борошно — 8 ст. л,
- молоко — 130 мл,
- вершкове масло — 1 ч. л,
- яйце — 1 шт.,
- дрібка солі.
Залийте курку водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і зменште вогонь.
Поріжте цибулю та картоплю, а моркву потріть на грубій тертці. Подрібніть зелень.
Додайте половину цибулі, лавровий лист, духмяний перець і дайте закипіти. Додайте картоплю і варіть 10 хв.
Обсмажте цибулю на пательні, додайте до неї моркву і смажте ще 5 хв. Додайте їх у суп разом з зеленню і доведіть до кипіння.
Для галушок змішайте борошно з сіллю, яйцем та молоком і замісіть тісто. Залиште на 20 хвилин.
Поділіть тісто на 3 частини і з кожної частини розкачайте тонкий пласт. Розкачане тісто змастіть вершковим маслом. Скачайте щільні рулетики, добре защипніть, після чого наріжте їх на галушки.
В киплячий суп швидко і акуратно опустіть чайною ложкою галушки.
Варіть ще 5 хв. Готові галушки мають спливти на поверхню.
Посоліть і поперчіть суп на смак.